Notícia

Simposi Internacional de Festes de Foc dels Pirineus

By 30 d'Octubre de 2021 No Comments

Presentació del Joc de les festes del foc dels Solticis als Pirineus  en la taula de comunicacions de l’àmbit 3 del Simposi Internacional de Festes de Foc dels Pirineus del 27, 28 i 29 d’octubre a Bagà i Sant Julià de Cerdanyola.

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, és soci del projecte transfronterer PROMETHEUS, en el qual s’emmarca aquest Simposi. Conjuntament amb el líder del projecte, la Universitat de Lleida (a través de la CEPIP), la resta de socis sota signants del 3 Estats membres, i amb el suport de la comunitat fallaire d’arreu i l’hospitalitat del Berguedà, impulsen aquesta acció per posar en valor la investigació, la divulgació i la transmissió del patrimoni cultural immaterial de les falles, haros i brandons més enllà de les fronteres territorials.

El Joc de les festes del foc dels Solticis als Pirineus  s’emmarca en el projecte POCTEFA Interreg PROMETHEUS (www.prometheuspoctefa.eu) , el qual té com a temàtica central aquesta tradició i està liderat per la Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial de la Universitat de Lleida (www.catedrapirineus.org) .

CASTELLANO:

Presentación del Juego de las fiestas del fuego de los Solticios en los Pirineos en la mesa de comunicaciones del ámbito 3 del Simposio Internacional de Fiestas de Fuego de los Pirineos del 27, 28 y 29 d’octubre en Bagá y Sant Julia de Cerdanyola.   

El Departamento de Cultura de la Generalidad de Cataluña, a través de la Dirección General de Cultura Popular y Asociacionismo Cultural, es socio del proyecto transfronterizo PROMETHEUS, en el que se enmarca este Simposio. Conjuntamente con el líder del proyecto, la Universidad de Lleida (a través de la CEPIP), el resto de socios bajo firmantes del 3 Estados miembros, y con el apoyo de la comunidad fallaire de todas partes y la hospitalidad del Berguedà, impulsan esta acción para poner en valor la investigación, la divulgación y la transmisión del patrimonio cultural inmaterial de las fallas, haros y brandones más allá de las fronteras territoriales.    

El Juego de las fiestas del fuego de los Solticios en los Pirineos se enmarca en el proyecto POCTEFA Interreg PROMETHEUS (www.prometheuspoctefa.eu) , que tiene como temática central esta tradición y está liderado por la Cátedra Educación y Patrimonio Inmaterial de la Universidad de Lleida (www.catedrapirineus.org) .

Leave a Reply