Objectiu Explora, actualment disposa de tres tipologies de joc, que responen a diferents perfils i tipologia d’usuari/ària.

Reptes a superar/diploma acreditatiu

El Joc de preguntes i respostes

Incentiva a l'usuari amb reptes a superar i amb bonificacions finals personalitzables (Diploma acreditatiu o cupons nominals, xecs regal, etc.)

Metodologia:

Aniran apareixent icones a la pantalla, i l'usuari/ària haurà de trobar-les i respondre una pregunta sobre cada icona. Hi haurà tres possibles respostes, i només una serà correcta. Si l'usuari/ària respon incorrectament, serà eliminat/a i haurà de començar el joc de nou. El repte s'ha superat amb èxit si l'usuari/ària és capaç de respondre correctament totes les preguntes sense cometre cap error.

Exemple pràctic
Buscar i accedir a contingut

El joc de Sabies que ...?

L'usuari/ària adquirirà coneixement a través d'aquest joc.

Metodologia:

Successivament, apareixeran icones a la pantalla i l'usuari/ària haurà de trobar-les al mur. En clicar sobre les icones del joc, l'usuari/ària accedirà a informació interessant, curiosa o rellevant.

Buscar lliurement i accedir a contingut

El joc d'Explora lliure

L'usuari/ària adquirirà coneixement a través d'aquest joc.

Metodologia:

L'usuari/ària podrà explorar lliurement les icones al mural. En clicar sobre les icones del joc, l'usuari/ària accedirà a informació sobre elles.

Destacar del joc de preguntes i respostes.

Cada element està vinculat a tres preguntes aleatòries que es faran quan l’usuari/ària trobi la icona corresponent. Aquesta randomització evita la repetició de preguntes quan els usuaris tornen a jugar per continuar el repte. D’aquesta manera, l’experiència de joc és més variada i emocionant.
En el formulari de personalització, tens la possibilitat d’escollir el mural o murals on l’usuari/ària haurà de buscar els elements. Pots decidir quines icones estaran actives i en quin mural l’usuari/ària haurà de trobar-les. Tens l’opció d’utilitzar un sol mural on l’usuari/ària haurà de buscar imatges i icones fins a completar el repte final, o bé pots tenir diversos murals com a part del joc i els reptes. Això et dona flexibilitat per crear un recorregut més divers i entretingut.
Pots personalitzar el nombre de reptes per completar el joc. Això significa que pots decidir quants elements o icones l’usuari/ària ha de trobar i quants reptes ha de superar abans de completar el joc. Depenent de la complexitat i la durada que desitgis per al joc, pots ajustar aquest paràmetre segons les teves preferències.
També tens l’opció de categoritzar les icones. Això significa que pots agrupar-les en diferents categories. D’aquesta manera, pots assegurar-te que, quan es faci una pregunta sobre una icona específica i l’usuari/ària respongui correctament, la següent icona i pregunta estaran relacionades amb una categoria diferent. Això permet una progressió més interessant i assegura que l’usuari/ària haurà de respondre preguntes de categories diverses per completar el joc.
En la personalització del diploma, pots incloure el logotip corporatiu i adjuntar una imatge d’un cupó personalitzat o un check regal. El nom d’usuari/ària i la data sempre apareixeran en un requadre blanc a la part central i lateral del diploma (si decideixes canviar el diploma, tingues en compte aquest aspecte per facilitar la lectura del nom, cognom i data del participant).
En el formulari de personalització, pots incloure enllaços d’interès per als usuaris que no responguin correctament les preguntes. Això els donarà una segona oportunitat per respondre correctament. Quan tinguin una segona oportunitat, apareixeran aquests enllaços que podran utilitzar per accedir a contingut que els ajudarà a respondre la pregunta correctament. Cal recordar que si no l’encerten en el segon intent, hauran de començar el joc de nou.

Destacar del joc de Sabies que ...? i Explora Lliure.

En el joc de Sabies que ….? pots associar diferents murals cada vegada que es mostra una icona perquè l’usuari/ària la trobi. Només cal, en el formulari de personalització, associar la icona amb el mural que decideixis i adjuntar-la.

En el joc d’Exploració Lliure, sempre hi haurà un mural on buscar les icones i accedir a contingut divers.

En els jocs de “Sabies Què…” i d’Exploració Lliure, pots incloure text descriptiu per a cada icona, enllaços relacionats, imatges i àudio. El formulari de personalització et proporciona una opció senzilla i visual pas a pas per incloure aquesta informació.
Nota: Assegura’t que el text sigui concís i fàcil de comprendre.